Grassige broek in de Kids Clothes Week

Kids Clothes Week dus, het leek simpel, elke dag een uurtje naaien voor de kinderen. Maar … De week na de paasvakantie, een zieke man en een stapel werk voor de boeg … Veel plannen, maar elke avond uitgeput rond 21u in de zetel vallen … En dan, ergens midden in de week was er Het Idee 🙂 Felix wou korte broeken, en in de winkel zijn er weinig te vinden die rond zijn smal lijf niet als een pattatenzak hangen, dus over naar een toppatroon, de Cisse van Zonen09. In de winterversie was dit een absolute topper, dus wou ik ook eens de korte versie proberen. Niet de korte versie zoals die voorzien is op het patroon, maar een knielange versie die perfect is voor school. 

Dan het volgende obstakel, in welke stof maak je een stoere broek voor een bijna 7-jarige ? Een gewoon katoentje leek me echt niet geschikt wegens vermoedelijk snel kapot, en in nog een jeans had ik geen zin … Maar gelukkig heb ik een hele berg stof op voorraad en daar zat nog een pareltje in. Ooit wou ik een hemdje maken in een gras-stof, maar toen die aankwam bleek het canvas te zijn, totaal ongeschikt voor een zomerhemdje dus, maar perfect voor een stoere jongensbroek. Om het groen wat te breken, moet er nog een paspel bij en dan kunnen we eindelijk beginnen. 

Aangezien de kerel in kwestie nooit de moeite neemt om zijn knoop open te doen of laat staan zijn rits open te doen, gingen we voor de eenvoudige oplossing: valse gulp en tailleband met elastiek 🙂

Al bij al toch blij aan het einde van deze week, een coole broek afgewerkt, patroon past perfect, er zullen er nu nog volgen !

   
 

Advertenties

Een reactie op “Grassige broek in de Kids Clothes Week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s