Een bomber voor mezelf

Ik bekende het al, ik maak graag jassen en met de bomber-rage kan ik niet achterblijven. Maar welk patroon ? En nog moeilijker, in welke stof ?? 

Ik wou een gevoerd exemplaar, dat echt wel als jas kan dienen. En toen was daar de Ottobre, met een bomber ! Ik naai veel, maar ik heb nog nooit iets uit een Ottobre gemaakt voor mezelf, daar moest verandering in komen. En eigenlijk heb ik te veel stoffen op voorraad, dus deze keer ging ik zo weinig mogelijk kopen ! Een hele tijd geleden deden de Breimeisjes een reuze bestelling bij Megastoffen en daar had ik nog een lap bloemenstof van liggen, een soort stretch-keperkatoen, dat is al bruikbaar. Nog voering zoeken, haja, ooit bestelde ik eens een paar lappen voeringstof via via, ok, op zoek in de voorraad dan maar ! De voering van de voorpanden moest volgens het patroon in katoen, maar dat heb ik niet, toch niet in iets wat bij de bloemen past … Tricot zal ook wel gaan zeker ? Nog boordstof dan … Met hopen, maar geen kleur die past bij de bloemen 😦 Aangezien de voering gedeeltelijk zwart is, lijkt zwarte boordstof een veilige oplossing, dus die moet ik kopen. Hmmm, eigenlijk is een paspelke wel mooi tussen het beleg en de voering, dat mag ik ook wel kopen 😉

Op een uitstapje naar Eindhoven kwam ik Smitje tegen, het walhalla voor fournituren. Duizenden lintjes en linten, paspel, knopen, ongelooflijk … Daar vond in mooie zwarte boordstof, en een schoon paspelke en ik was er klaar voor ! Geen kinderen in huis tijdens de Paasdagen, dus veel tijd voor mijn naaimachine. Een hele zondag naaien en knippen, en ook een beetje tornen en de bomber stond in elkaar, maar helaas …. De pasvorm onderaan was echt niet mooi, veel te los …. Dju, stukje losdoen en proberen op te lossen met elastiek dan maar, want heel die boord er terug afhalen zag ik echt niet zitten ….

Gelukkig is er nog een vrije dag en ben ik al vroeg uit de veren om Taxi Mama te spelen. Elk nadeel heeft z’n voordeel zeker ? Na wat draaien en keren en tornen, zit er een elastiek in de boord onderaan en kan het geheel weer eens door het keergat gefroemeld worden 🙂 Joepie, gelukt, de pasvorm is veel beter en het keergat mag toe ! Nog een sierstiksel langs de rits en de kraag en klaar !


Met dank aan Steven voor de mooie foto’s !

Stof: Megastoffen

Patroon: Ottobre Woman 2/2017 Bomberjack

Advertenties

2 reacties op ‘Een bomber voor mezelf

  1. Wauw, wat een mooi resultaat! Ik ben ook bezig met een bomber… Hopelijk rolt de mijne net zo vlot van onder mijn naaimachine! Hoewel hij een heel stuk duurder was qua stof en fournituren.. haha!
    Groetjes,
    Ellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s